Φόρτωση Workshops

← Επιστροφήσε Workshops

Κα Στεφανάκου-Ρεκλείτη, Βαρβάρα

Η Βαρβάρα Στεφανάκου-Ρεκλείτη, MSc., είναι οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια & ψυχοθεραπεύτρια ομάδας. Ιδρύτρια του Χώρου Προσωπικής Ανάπτυξης: Ανοιχτό Σχολείο και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ). Μεγάλο μέρος της δουλειάς της έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών και την καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων στην εκπαίδευση.

Presenter’s Events

ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Αύγουστος 29, 2015 @ 6:00 μμ - 9:00 μμ

Συμμετέχοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία, συμμετέχεις και στις δυναμικές που αναπτύσσονται μέσα την τάξη, ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Είναι οι γνωστές μας δυναμικές που άλλοτε λειτουργούν προς όφελος της μάθησης και άλλες φορές μοιάζει να την εμποδίζουν. Σε αυτό το εργαστήριο θα προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε…’’ πίσω από τις καμερες’’. Αφού πάρουμε μια καλή γεύση του τί σημαίνει δυναμική ομάδας, θα προσεγγίσουμε έναν έναν τους ξεχωριστούς ρόλους που συναντάμε στις ομάδες για να τους κατανοήσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τί σημαίνει και πώς επηρεάζει τη δυναμική της ομάδας η κάθε μία συμπεριφορά των μελών-μαθητών. Έπειτα, μέσα από αυτήν την κατανόηση, θα ψηλαφίσουμε τρόπους να αξιοποιούμε τη δυναμική προς όφελος του τελικού μας στόχου. Προς όφελος της μάθησης

ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ

Σεπτέμβριος 5, 2015 @ 6:00 μμ - 9:00 μμ

Συμμετέχοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία, συμμετέχεις και στις δυναμικές που αναπτύσσονται μέσα την τάξη, ανάμεσα στα μέλη της ομάδας. Είναι οι γνωστές μας δυναμικές που άλλοτε λειτουργούν προς όφελος της μάθησης και άλλες φορές μοιάζει να την εμποδίζουν. Σε αυτό το εργαστήριο θα προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε…’’ πίσω από τις καμερες’’. Αφού πάρουμε μια καλή γεύση του τί σημαίνει δυναμική ομάδας, θα προσεγγίσουμε έναν έναν τους ξεχωριστούς ρόλους που συναντάμε στις ομάδες για να τους κατανοήσουμε με έναν διαφορετικό τρόπο. Θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τί σημαίνει και πώς επηρεάζει τη δυναμική της ομάδας η κάθε μία συμπεριφορά των μελών-μαθητών. Έπειτα, μέσα από αυτήν την κατανόηση, θα ψηλαφίσουμε τρόπους να αξιοποιούμε τη δυναμική προς όφελος του τελικού μας στόχου. Προς όφελος της μάθησης.

Προσεχείς Workshops

  • Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.